Maike

Functie: Mondhygiëniste BIG-registratienr: 59927514879

Een leven lang een gezonde, schone mond. Wie wil dat niet? Door goed te poetsen en tussen de tanden en kiezen te reinigen, kun je je mondgezondheid zelf positief beïnvloeden. Maar de mondhygiëniste, als de professional op het gebied van preventieve mondzorg, kan een extra belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van uw mondgezondheid.

Ik ben Maike van Ginkel en in 2007 afgestudeerd als mondhygiëniste aan de Hanze Hogeschool Groningen. Tijdens mijn opleiding heb ik de Minor Jeugdzorg behaald.

Als mondhygiëniste richt ik mij op de preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. Ik geef voorlichting, instructies en advies aan mijn patiënten. Verder hoort bij mijn taken: mondonderzoek, bepaalde diagnoses stellen en behandel curatief uitgebreide tandvleesbehandelingen bij een patiënt. Ook prepareren en vullen van gaatjes in opdracht van de tandarts behoren tot mijn werkzaamheden.

Het geeft mij altijd enorm veel voldoening om te zien dat je een mond weer gezond kunt krijgen. Vooral als je ook samen met je patiënt een manier vindt om dat ook zo te houden. Samen maak je immers de mond gezond!

Terug naar overzicht